Een avond vol smaak en kunst: Mijn ervaring met latte art bij Way specialty koffies

Als accountant ben ik gewend om mijn dagen door te brengen tussen de cijfers en wetsveranderingen, constant bezig met het adviseren van klanten over omzet en winst. Maar op donderdag 26 september kreeg ik de kans om de wereld vanuit een heel ander perspectief te bekijken – die van een barista.

Van cijfers naar koffie

Way specialty koffies opende hun deuren voor een bijzondere workshop, en ik mocht erbij zijn. Het doel? Leren hoe je de perfecte specialty koffie maakt en hoe je die prachtige tekeningen in een latte creëert. Het was een verfrissende verandering van mijn dagelijkse routine, en ik moet zeggen, het was boeiender dan ik had verwacht.

Hands-on ervaring

We gingen zelf aan de slag, gewapend met melkkannetjes en espressomachines. Het bleek al snel dat latte art meer is dan alleen maar melk in koffie gieten. Het vereist precisie, geduld en een vaste hand. We oefenden veel, maakten talloze fototekeningen en met elke poging groeide mijn bewondering voor de barista’s die dit dagelijks doen.

Een nieuwe waardering

Terwijl we worstelden met onze creaties, realiseerde ik me hoe indrukwekkend het werk van professionele barista’s is. Vooral als je bedenkt dat zij dit onder druk moeten doen, met een rij wachtende klanten die allemaal verlangen naar hun perfecte kopje koffie. Het gaf me een heel nieuwe kijk op de kunst van koffie maken.

Dankbaarheid voor de ervaring

Ik wil graag mijn oprechte dank uitspreken aan Way voor deze unieke beleving. Het was niet alleen leerzaam, maar ook ontzettend leuk om eens aan de andere kant van de toonbank te staan. Ook een speciaal woord van dank aan Koffieka voor hun deskundige uitleg en geduld tijdens de workshop.

Deze avond heeft me niet alleen geleerd hoe je een mooie latte art maakt, maar ook hoe belangrijk passie en toewijding zijn in elk beroep. Of je nu cijfers analyseert of melkschuim vormt, het streven naar perfectie is wat ons allemaal verbindt.

Dus de volgende keer dat ik een specialty koffie bestel, zal ik zeker met extra waardering kijken naar de kunst in mijn kopje.
En wie weet, misschien probeer ik thuis nog eens mijn hand aan wat latte art! ☕️🎨

Barista in wording,

Ann

Deel dit blogbericht

LinkedIn
Facebook
X

Meer blog berichten

Deze week stond in het teken van de Week van het Werkgeluk, een initiatief dat organisaties en mensen samenbrengt die werkgeluk hoog in het vaandel

We gebruiken technologie niet alleen om onze interne processen te verbeteren, maar ook om de relatie met onze klanten te verdiepen. Door geavanceerde technologische oplossingen

1. Nieuwe Investeringsaftrek Vooraf nog even meegeven dat voor investeringen vanaf 01.01.2024 het tarief van de investeringsaftrek op 8% blijft staan. De percentages voor de

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten?

Neem vandaag contact met ons op. Ons team staat klaar om u te helpen.

Bij Ann Lievyns Accountancy staat uw toekomst centraal.

+ 250 tevreden klanten

%
9
Ann Lievyns Accountancy