Zit-sta bureaus: de revolutie in ergonomie op de werkplek

Op 10 oktober riep de beroepsvereniging voor ergonomie iedereen met een zittend beroep op om even het zitten te onderbreken en in beweging te komen. Bij Ann Lievyns Accountancy hebben we deze oproep met enthousiasme omarmd. Onze bureaus zijn namelijk speciaal ontworpen om zowel zittend als staand te kunnen werken, wat perfect aansluit bij dit initiatief van wisselwerken.

Het concept van wisselwerken, waarbij je afwisselend zit en staat tijdens je werkdag, biedt talloze gezondheidsvoordelen:

  1. Verhoogde calorieverbranding: Door regelmatig te wisselen tussen zitten en staan, verbrand je meer calorieën gedurende de dag.
  2. Bescherming tegen hart- en vaatziekten en diabetes: Langdurig zitten wordt geassocieerd met een verhoogd risico op deze aandoeningen. Door regelmatig te staan, verminder je dit risico.
  3. Versterking van spieren: Staand werken activeert verschillende spiergroepen, wat kan helpen bij het verminderen van rugklachten.
  4. Verhoogd energieniveau: Veel mensen ervaren een boost in hun energieniveau wanneer ze regelmatig wisselen tussen zitten en staan.

Hoe wij wisselwerken implementeren?

Bij Ann Lievyns Accountancy hebben we onze medewerkers aangemoedigd om deel te nemen aan deze gezonde gewoonte. Op 10 oktober om 10 uur stond iedereen 10 minuten op om het wisselwerken te ervaren. We motiveren ons team om regelmatig de stoel achteruit te schuiven, de bureau een standje hoger te zetten en rechtstaand te werken.

De toekomst van ergonomisch werken

Zit-sta bureaus zijn meer dan een trend; ze vertegenwoordigen een fundamentele verschuiving in hoe we denken over werkplekergonomie. Door onze werknemers de flexibiliteit te bieden om hun werkhouding gedurende de dag aan te passen, investeren we niet alleen in hun gezondheid, maar ook in hun productiviteit en welzijn.

We moedigen iedereen aan om deze gezonde gewoonte te omarmen.
Sta regelmatig op, beweeg wat, en ervaar zelf de voordelen van wisselwerken.
Samen kunnen we een energievollere en gezondere werkomgeving creëren. 💪🖥️🏃‍♂️

Deel dit blogbericht

LinkedIn
Facebook
X

Meer blog berichten

Deze week stond in het teken van de Week van het Werkgeluk, een initiatief dat organisaties en mensen samenbrengt die werkgeluk hoog in het vaandel

We gebruiken technologie niet alleen om onze interne processen te verbeteren, maar ook om de relatie met onze klanten te verdiepen. Door geavanceerde technologische oplossingen

1. Nieuwe Investeringsaftrek Vooraf nog even meegeven dat voor investeringen vanaf 01.01.2024 het tarief van de investeringsaftrek op 8% blijft staan. De percentages voor de

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten?

Neem vandaag contact met ons op. Ons team staat klaar om u te helpen.

Bij Ann Lievyns Accountancy staat uw toekomst centraal.

+ 250 tevreden klanten

%
9
Ann Lievyns Accountancy